$show=home$type=grid$m=0$rm=0$sn=0$c=3

$type=carousel$cls=3$h=100$c=100$l=0$show=home

$show=/p/bedrijven.html

$show=/p/nieuws.html$hide=mobile

MECHELEN-NOORD Industriezone

[NIEUWS]_$show=/p/nieuws.html$type=one$au=0$cm=0$p=1$c=5

Apple IOS 14 | 5 gevolgen voor je Facebook advertisingApple-gebruikers krijgen na het downloaden van iOS 14 een pop-up te zien krijgen, waarin ze hun toestemming moeten geven voor de tracking van alle apps en websites die ze gebruiken.

Wanneer gebruikers voor de optie ‘don’t allow tracking’ kiezen, heeft dit invloed op: 

De eerste 3 punten zijn cruciaal voor de meeste Facebook adverteerders. Helaas is Facebook ook niet het enige platform dat hieronder lijdt; deze update heeft een impact op andere apps in de App Store, zoals LinkedIn, Pinterest, TikTok, enzovoort. 

5 gevolgen van iOS14 op je campagnes

De nieuwe update brengt enkele nadelen met zich mee. Hier moet je rekening mee houden:

  1. Voortaan worden er minder mensen in je retargeting doelgroepen opgenomen.
  2. Er zijn minder data over conversies beschikbaar, dus het wordt moeilijker om te optimaliseren. Dit betekent ook dat de kosten/resultaat in sommige gevallen hoger lijken te zijn, dan ze daadwerkelijk zijn. Resultaten meten in Google Analytics wordt dus noodzakelijk.
  3. Lopende advertenties kunnen gepauzeerd worden doordat je met een conversie-gebeurtenis adverteert die niet meer actief is na de update.
  4. Advertenties worden op bepaalde apparaten niet meer weergegeven.
  5. De relevantie van de doelgroep kan achteruit gaan; Facebook kan namelijk niet registeren welke websites iOs-gebruikers - buiten Facebook - bezoeken. Hierdoor wordt het voor Facebook lastiger om mensen in te delen onder bepaalde interesses.

Wat moet er nu gebeuren? 

1. Conversations API instellen

Dankzij de conversion API is het toch nog mogelijk om conversies naar Facebook te versturen en is daarom ook het perfecte alternatief voor de Facebook-pixel. De API werkt namelijk niet vanuit de browser zoals de Pixel maar vanuit jouw eigen server. Dit betekent ook dat je niet meer afhankelijk bent van cookies. 

Dankzij de data van de API kan Facebook jouw campagnes optimaliseren zodat jij weer betere resultaten kunt meten. Zorg er wel steeds voor dat je cookiemelding en privacy policy up-to-date zijn en je enkel data verstuurt naar Facebook waar mensen toestemming voor gegeven hebben.

2. Verifieer je domein bij Facebook

Dit is één van de eenvoudigste maar tegelijk ook één van de meest essentiële stappen. 

  1. Ga naar bedrijfsinstellingen 
  2. Klik onder merkveiligheid op ‘domeinen’
  3. Voeg je domeinnaam in zonder https (het is belangrijk dat hier het hoofddomein wordt opgegeven) 
  4. Klik op domein toevoegen

Vervolgens dien je een DNS TXT record toe te voegen aan je domeinhost als bewijs dat jij eigenaar bent van dit domein. Voor Zone Smart-Site klanten zullen wij dit in orde brengen, aan onze Zone Smart-Blog klanten bezorgen wij per e-mail het TXT record zodat deze vervolgens overgemaakt kunnen worden aan de provider van de “hoofd” website voor de installatie.

3. Maak een top 8 conversie-events

Facebook zal voortaan enkel nog de 8 belangrijkste conversie-events voor jouw bedrijf bijhouden. Neem dus even de tijd om te beslissen welke events voor jouw bedrijf het meest essentieel zijn om te meten. Vergeet ook zeker niet om even een kijkje te gaan nemen bij eerdere campagnes om te kijken welke conversie-events te beste resultaten opgeleverd hebben. Facebook configureert automatisch eerst de conversie gebeurtenissen waarvan het platform denkt dat ze het relevantst zijn voor je bedrijf op basis van je activiteit. 

Hier kan je een stappenplan terugvinden om de meting van verzamelde gebeurtenissen te configureren.

Laten we afsluiten met een positieve noot

Facebook is en blijft een uitstekend kanaal om jouw doelgroep online te bereiken. Veel gebruikers zijn meermaals per dag actief op Facebook of Instagram en uit het verleden is al meermaals bewezen hoe succesvol Facebook advertenties kunnen zijn. Facebook advertising is de belangrijkste inkomstenbron voor Facebook. Daarom kunnen wij als adverteerders er blindelings op vertrouwen dat Facebook alles in het werk zal stellen om adverteerders te helpen om succes te behalen, nu en in de toekomst.

Tot slot heeft nog steeds 80% van alle mobiele telefoons een Android besturing en slechts 20% een IOS besturing.

$show=2018/08/groepsaankopen.html$type=two$c=10$m=0$p=1

$show=/p/vzw-industrie-mechelen-noord.html$type=three$h=280$m=0$l=1$p=1$c=3

$show=/p/bedrijven.html$tb=#ffffff$type=three$m=0$h=100$sn=0$rm=0$c=21$p=1

$show=/p/pers.html$type=one$c=5$au=0$cm=0

[IN DE KIJKER]_$show=/p/pers.html$type=sticky$h=320$c=4$l=1$m=0

$show=/p/cultuur.html$type=grid$sn=0$c=9$m=0

$show=/p/regio.html$type=blogging$c=10$au=0$cm=0

[IN DE KIJKER]_$show=/p/regio.html$type=sticky$h=320$c=4$l=1$m=0

$show=/p/over-ons.html$type=three$m=0$l=1$c=6

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$p=1$c=20$sn=0

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$show=/p/faq.html$type=sticky$h=320$c=4$l=1$m=0

$show=/p/jobs.html$type=three$au=0$cm=0$rm=1$p=1$c=9$sn=1$p=1

$show=/p/diensten.html$type=one$m=0$l=1$p=1$c=5

$show=/p/events.html$type=two$au=0$cm=0$l=1$p=1$c=9

[IN DE KIJKER]_$show=/p/events.html$type=sticky$h=320$c=4$l=1$m=0

$show=home

[IN DE KIJKER]_$show=post$type=sticky$h=320$c=4$l=1$m=0

$show=post$type=carousel

Naam

bedrijven,1,bedrijvenlijst,1,bedrijvenpark,340,Bouw,34,Chemische producten en kunststoffen,10,cultuur,6,diensten,10,Dienstverlening,111,Drukken en publiceren,9,Educatie en organisatie,20,Elektronica en optiek,35,Energie en milieu,20,events,28,faq,4,groepsaankopen,20,in de kijker,60,jobs,49,Landbouw en voeding,23,leden,22,Metalen/machines en techniek,46,nieuws,110,nieuwsbrief,17,nieuwsbrief-leden,18,nieuwsbrief-niet-leden,7,pers,23,regio,67,Retail en handel,41,samenwerken,11,start,105,topics,1,Transport en logistiek,26,vacatures,4,Vrije tijd en toerisme,25,vzw,9,
ltr
item
ZONE Mechelen Noord: Apple IOS 14 | 5 gevolgen voor je Facebook advertising
Apple IOS 14 | 5 gevolgen voor je Facebook advertising
https://uptodatewebdesign.s3.eu-west-3.amazonaws.com/uploads/photos-1614093134744.jpeg
ZONE Mechelen Noord
https://www.zone-mechelen.be/2021/03/apple-ios-14-5-gevolgen-voor-je.html
https://www.zone-mechelen.be/
https://www.zone-mechelen.be/
https://www.zone-mechelen.be/2021/03/apple-ios-14-5-gevolgen-voor-je.html
true
5919365198427822072
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Antwoorden Cancel reply Delete Door Home BLZ UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gistereren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen BELANGRIJK STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy