Op naar emissievrije pakjesleveringen in MechelenSamen met Stad Mechelen lanceert Bpost de eerste Ecozone voor duurzamere stadsdistributie in België. Met dit pilootproject testen ze emissievrije leveringen van pakjes en brieven in de binnenstad. En dat is ook voor jou goed nieuws …

Bij bpost streeft men ernaar om de impact van de levering en het transport van pakjes en brieven op de mobiliteit en het klimaat te verkleinen. Om hun duurzame ideeën te testen, zet Bpost in Mechelen nu een Ecozone op. Door zich op één zone te concentreren, kunnen ze snel en makkelijk nagaan welke concepten werken (en welke niet) vooraleer ze nationaal uit te rollen. Ecozone Mechelen wordt zo de blauwdruk voor Ecozones in andere steden.

50 nieuwe Pakjesautomaten deze zomer

Als eerste fase van de Ecozone plaatst Bpost deze zomer 50 nieuwe Pakjesautomaten in de binnenstad. Het gaat om compacte automaten die via de smartphone (en de My bpost app) bediend worden. Voor de inplanting, het vergunningsbeleid en de aankleding werken ze nauw samen met Stad Mechelen.

Minder files en gezondere lucht

Leveringen in Pakjesautomaten zijn veel ecologischer dan thuisleveringen. Bpost kan de pakjes van meerdere klanten op één plaats leveren en in tegenstelling tot thuisleveringen kan dat ook ’s nachts. Doordat het aantal afgelegde kilometers per pakje daalt, stoten ze minder CO2 uit. Resultaat: gezondere lucht en betere levenskwaliteit in de binnenstad. Bovendien zorgen de efficiëntere ritten en beter gespreide leveringen voor minder files.

Voor, maar ook door de Mechelaars

De nieuwe Ecozone zorgt er ook voor dat de Mechelaars hun emissie kunnen verlagen als ze een pakje ontvangen of verzenden. Voortaan kunnen ze altijd makkelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar een Pakjesautomaat. Ze zijn niet langer afhankelijk van thuisleveringen of van hun auto om hun pakjes op een snelle, efficiënte en milieuvriendelijke manier te ontvangen. Ook de lokale handelaars worden in het verhaal betrokken. Zo gaan ze samen na hoe ze in de Ecozone nieuwe diensten kunnen ontwikkelen die op hun noden inspelen.Elektrische bestelwagens en cargobikes

De Pakjesautomaten zijn slechts de eerste stap naar een volwaardige Mechelse Ecozone. De komende maanden en jaren zal Bpost het project stelselmatig uitbreiden met nieuwe, duurzame concepten. Zo zullen er vanaf deze zomer ook steeds meer elektrische bestelwagentjes of cargobikes van bpost in het Mechelse straatbeeld opduiken.

Waarom de Ecozone ook voor jou goed nieuws is

Duurzaamheid komt steeds hoger op de agenda te staan. Bij iedereen. Nu ook steeds meer steden en gemeenten klimaatacties nemen (lage-emissiezones, voetgangerszones, circulatieplannen …), is het aan webshops om daar op te anticiperen. Door met bpost samen te werken, kies je voor een logistieke partner die volop inzet op duurzaamheid. En niet alleen in de toekomst, want klanten in Mechelen kun je nu al alle diensten van de Ecozone aanbieden.

Meer over de Ecozone

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Mechelen-Noord en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN