De Vlaamse Waterweg : Zennebrug Hombeek afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van 4 augustus tot en met 16 oktoberStartdatum: 4 augustus 2020

Einddatum: 16 oktober 2020

Zennebrug in Hombeek krijgt grondige opknapbeurt

Na het bouwverlof, op 4 augustus 2020, sluit De Vlaamse Waterweg nv de baanbrug over de Zenne in Hombeek af voor het verkeer. Na meer dan 50 jaar intensief gebruik is de brug toe aan een grondige renovatie. De werken zullen ongeveer drie maanden duren. Voor het wegverkeer is een omleiding via Leest en N16 voorzien.

De baanbrug over de Zenne in Hombeek (Mechelen) is een vaste brug uit beton en dateert uit 1968. Na meer dan 50 jaar intensief gebruik is de brug aan renovatie toe. Dat wees ook de laatste inspectie van de brug uit. Een gespecialiseerd aannemer zal de brug na het bouwverlof grondig onder handen nemen.

Werken in fasen
In een eerste fase, die op 4 augustus 2020 start, pakt hij de volledige bovenbouw van de brug aan. Hij vernieuwt het brugdek, de brugvoegen en de waterdichting van de brug. Daarnaast herstelt en schildert hij ook de bestaande leuningen. De werken zullen ongeveer drie maanden duren. De nutsmaatschappijen zullen in deze fase ook alle nutsleidingen die momenteel nog deel uitmaken van de brug buiten de brug brengen. Zij doen daarvoor een onderboring onder de Zenne.

In een tweede fase, die in het voorjaar van 2021 start, neemt de aannemer ook de onderbouw van de brug onder handen. Dan doet hij de nodige betonherstellingen aan de buitenste langsbalken en neemt hij de oude nutsleidingen weg.

Mobiliteit
In beide werffasen kunnen tijdens de werken geen voertuigen op de brug toegelaten worden. De Mechelseweg zal dan ook ter hoogte van de brug worden afgesloten. We doen er alles aan om de periode van onderbreking zo kort mogelijk te houden. Het gemotoriseerd verkeer moet tijdens de werken een omleiding volgen via Leest en N16.

De aannemer zal de werken zo uitvoeren dat voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand de brug doorgaans wel kunnen gebruiken. Al zijn bij bepaalde deelwerken ook voor hen zeer korte periodes van onderbreking mogelijk.

Vragen
Heeft u nog vragen over deze werken, aarzel dan niet om contact op te nemen.
U kan mailen naar regio.centraal@vlaamsewaterweg.be (vermeld ‘Zennebrug Hombeek’ in de onderwerpregel) of bellen op het nummer 03 224 67 11.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Mechelen-Noord en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN