Mechelse bedrijven spannen zich in voor duurzaamheid

Heel wat bedrijven en organisaties uit de Mechelse en Kempense regio hebben de voorbije jaren tal van acties ondernomen gelinkt aan de zeventien duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. De evaluatiecommissie heeft de realisaties positief beoordeeld en beloond met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen.


Bedrijven die gedurende drie opeenvolgende jaren acties realiseren binnen elk van de 17 VN-duurzaamheidsdoelstellingen, ontvangen van Cifal Flanders/UNITAR het internationaal erkend UNITAR-certificaat, gelinkt aan de VN.

Het gaat onder meer om BelOrta, Continental Automotive Benelux bvba, Smulders, ODTH First Class Logistics, Henco, Antea Group, Pidpa, Amival, SBE, Renotec, Coöperatie Hoogstraten cv, OVAM, Intervest Offices & Warehouses, Voka Vlaams-Brabant, Madzuli Agency, Havep, DEME NV, Roolit, Dafra Pharma International, Fresh & Saucy Foods, en Willemen.

Willemen voor het tweede jaar op rij


Bij de 21 bedrijven die het Voka Charter Duurzaam Ondernemen hebben gekregen, zat dus ook de Mechelse bouwgroep Willemen, dat het charter voor het tweede jaar op rij behaalde. Als Willemen het charter ook volgend jaar behaalt, dan mag het zich bovendien SDG Pioneer noemen. Het actieplan van Willemen voor 2019 werd alvast goedgekeurd.

Tom Willemen, ceo Willemen Groep: “Voor ons is deelname aan het charter een manier om de initiatieven die we vandaag al nemen in te passen in een afgelijnd kader. Bovendien laat het ons toe om ons engagement op het vlak van duurzaam ondernemen uit te bouwen en actiepunten doelgericht uit te werken.”

Duurzaam ondernemen is een van de speerpunten in het beleid van Willemen, één van de eerste bouwbedrijven in België met een ISO 14001-certificaat.


Bron: Made in Mechelen

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Mechelen-Noord en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN