Kruispunt R6 met Antwerpsesteenweg afgesloten omwille van gaslek

Het kruispunt van de R6 met de Antwerpsesteenweg (N1) is volledig afgesloten omwille van een gaslek. Bij werkzaamheden aan het kruispunt van de Antwerpsesteenweg met de R6 in Mechelen is een gasleiding geraakt. Omdat het om een middendrukleiding gaat kwam er meteen veel gas vrij. Netbeheerder Fluvius is massaal ter plaatse om het lek te dichten.

Het gaslek bevindt zich op het kruispunt van de Antwerpsesteenweg en de R6.

Het kruispunt is afgesloten voor het verkeer, wat voor aanzienlijke files zorgt in de omgeving. Zo wordt het verkeer op de Antwerpsesteenweg omgeleid via de Eikestraat. Er moest voorlopig niemand geëvacueerd worden, maar de brandweer roept de omwonenden op om ramen en deuren gesloten te houden.

De gasleiding kan niet afgesloten worden omdat heel Mechelen-Noord dan zonder gas komt te zitten. Fluvius heeft daarom de druk in de leiding al doen dalen en bekijkt nu de mogelijkheden om een bypass te plaatsen. Ook de civiele bescherming kwam ter plaatse. Hoe lang de hinder nog zal duren is moeilijk te zeggen, maar de brandweer schat drie à vier uur.


Een graafmachine raakte met een pin die onderaan het toestel hangt het deksel van de gasleiding. Het deksel kwam los, waardoor het gas kon ontsnappen.

De politie raadt de mensen aan om het kruispunt te vermijden.

Bron: Gazet Van Antwerpen


Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Mechelen-Noord en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN