Geluidsschermen op R6 voor wijk Ekelenhoek: werken starten 6 mei

Volgende maand start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de plaatsing van geluidsschermen langs de R6 in Sint-Katelijne-Waver. De schermen zullen het geluid vanop de R6 dempen voor de bewoners van de wijk Ekelenhoek. Tegelijk vervangt AWV tussen het kruispunt van de Liersesteenweg en de spoorwegbrug de bestaande wegverharding door geluidsarm asfalt. De werken zijn afgestemd op de bouw van de nieuwe fly-over aan de Antwerpsesteenweg (N1), enkele honderden meters verderop.

Minder geluidshinder voor wijk Ekelenhoek

De geluidsschermen komen in de noordelijke berm van de R6 ter hoogte van wijk Ekelenhoek. De schermen zijn 3 meter hoog en worden geplaatst over een lengte van zo’n 750 meter. Ze zullen de geluidshinder van het verkeer op de R6 beperken voor de omwonenden in wijk Ekelenhoek.

De schermen zullen er ongeveer hetzelfde uitzien als de geluidsschermen tussen de rotonde aan de Berlaarbaan en de rotonde aan de Putsesteenweg. Onderaan komt een betonnen voet met daarop geluidsabsorberende panelen in beton.

Eerst wegverharding, daarna geluidsschermen

De werken starten op 6 mei 2019 en duren ongeveer 1,5 maand. Ze verlopen in fases, waarbij de aannemer de betonnen wegverharding op de R6 vervangt tussen de Liersesteenweg (N14) en de spoorwegbrug. Dat gebeurt eerst aan de zuidelijke zijde, de rijstroken richting Putte. In de tweede helft van mei zijn de rijstroken richting de E19 aan de beurt. Tijdens deze fase, plaatst de aannemer meteen ook de fundering voor de geluidsschermen in de berm. Tenslotte installeren we de geluidsschermen aan de noordzijde van de weg. Als alles vlot verloopt zijn de geluidsschermen midden juni afgewerkt.

Weinig hinder voor verkeer R6

Het verkeer op de R6 kan op weekdagen van 6u tot 19u altijd over twee versmalde rijstroken in elke richting langs de werken passeren. Na 19 uur en in het weekend zal de aannemer aan de kant waar gewerkt wordt een extra rijstrook innemen. Hieronder vind je een schema dat de verkeerssituatie tijdens de eerste fase van de werken.

Bouw fly-over Antwerpsesteenweg in volle gang

Ondertussen zijn de voorbereidende werken voor de bouw van de fly-over over de Antwerpsesteenweg al in volle gang. Momenteel maken we het terrein rond het bestaande kruispunt klaar voor de bouw van de nieuwe brug. We verharden er o.a. de middenberm en leggen een terugkeerlus aan die later nodig is voor het verkeer tussen Walem en het centrum van Mechelen.

Eind april beginnen we aan de Antwerpsesteenweg met de opbouw van de noordelijke op- en afrit en het noordelijke deel van de fietstunnel (fase2).

Blijf op de hoogte

Alle informatie over de werken op de R6 is ook steeds terug te vinden via de website
www.wegenenverkeer.be/mechelen.


Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Mechelen-Noord en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN