Fly-over kruispunt R6/N1: Werken verlopen vlot - fase 2 start 1 week vroeger

Fly-over kruispunt R6/N1: fase 2 start op 26 april

Met deze nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) je graag op de hoogte over de bouw van de brug op het kruispunt R6 - Antwerpsesteenweg (N1) in Mechelen.
 
Eind maart is de aannemer van Wegen en Verkeer gestart met het bouwrijp maken van het terrein voor de bouw van de brug. Zo werd onder andere de zone aan de noordzijde van de R6 vrijgemaakt voor de bouw van de afrit naar de Antwerpsesteenweg en de fietstunnel onder de R6. We legden een keerlus aan tussen de twee takken van de R6 ter hoogte van de Vrouwvliet en maakten tijdelijke rijstroken in de middenberm van de R6.
  

Start fase 2 op 26 april

De eerste fase verliep erg vlot en kan een week sneller dan voorzien afgerond worden. Dat betekent dat we op vrijdag 26 april omschakelen van de eerste naar de tweede fase van de werken. In deze tweede fase leggen we de op- en afrit aan de noordzijde van de R6 aan, bouwen we het eerste deel van de fietstunnel onder de R6 en vernieuwen we het wegdek van de R6 tussen de Antwerpsesteenweg en de Liersesteenweg.
  

Verkeerssituatie tijdens fase 2

Op vrijdag 26 april verschuiven we al het verkeer op de R6 naar de zuidkant van de weg, zodat we aan de noordkant veilig kunnen werken. Het verkeer op de R6 kan steeds over twee versmalde rijstroken in elke richting. Het verkeer op de Antwerpsesteenweg ondervindt tijdens deze fase nog geen hinder. Ook fietsers en voetgangers kunnen nog gewoon via het huidige kruispunt de R6 oversteken.

Bouw geluidsschermen ter hoogte van Ekelenhoek

Op 6 mei starten we met de bouw van de langverwachte geluidschermen voor de wijk Ekelenhoek. De geluidsschermen komen in de noordelijke berm van de R6 ter hoogte van wijk Ekelenhoek. De schermen zijn 3 meter hoog en worden geplaatst over een lengte van zo’n 750 meter. Ze zullen de geluidshinder van het verkeer op de R6 beperken voor de omwonenden in wijk Ekelenhoek.
 
De werken zullen ongeveer 1,5 maand duren. Ze verlopen in fases, waarbij de aannemer eerst de betonnen wegverharding op de R6 vervangt tussen de Liersesteenweg (N14) en de spoorwegbrug. Dat gebeurt eerst aan de zuidelijke zijde, de rijstroken richting Putte. In de tweede helft van mei zijn de rijstroken richting de E19 aan de beurt. Tijdens deze fase, plaatst de aannemer meteen ook de fundering voor de geluidsschermen in de berm. Tenslotte installeren we de geluidsschermen aan de noordzijde van de weg. Als alles vlot verloopt zijn de geluidsschermen midden juni afgewerkt.
  

Blijf op de hoogte

Meer informatie over het vervolg van de werken verneem je in een volgende nieuwsbrief. Alle informatie over de werken is ook steeds terug te vinden via de website www.wegenenverkeer.be/mechelen

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Mechelen-Noord en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN