Stadsring Mechelen: max. 50km/uOp de volledige R12 mag je niet sneller dan 50km/u. Dat is al sinds november zo, maar was niet altijd duidelijk voor de automobilisten. Daarom plaatste het Vlaams Gewest (AWV) extra signalisatie.
Strikt gezien is de aanbreng van die extra verkeersborden eigenlijk niet nodig, aangezien de Vesten in de bebouwde kom liggen en de maximumsnelheid daardoor automatisch 50 km/u wordt.

Als stad willen we echter dat de situatie heel duidelijk is voor alle bestuurders. Jarenlang was de maximumsnelheid immers 70 km/u en met de aanbreng van deze signalisatie willen we de automobilisten wijzen op de veranderde situatie. Op de ventwegen van de Koningin Astridlaan blijft de snelheid beperkt tot maximaal 30 km/u.
Waarom een zone 50?

De belangrijkste reden om de snelheid te verlagen, is uiteraard om de veiligheid te verhogen. Door de komst van de extra parkeerplaatsen op de Koningin Astridlaan was die zone 50 ook nodig. En als kers op de taart zorgt een lagere snelheid ook voor minder lawaai en betere lucht.
Trajectcontrole vanaf 1 maart

Zoals vorig jaar al aangekondigd, werd met de komst van de nieuwe parkeerplaatsen samen met AWV beslist om trajectcontrole in te voeren op de Koningin Astridlaan. Zo zetten we verder in op de aanpak van snelheidsduivels en het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Heropfrissing nodig van de snelheidsregels? Je vindt ze op de website van het VSV.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Mechelen-Noord en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN