Renewi komt met eigen circulaire rolcontainers

De rolcontainers van afvalinzamelaar Renewi worden voortaan gemaakt van kunststof dat het bedrijf zelf inzamelt en van oude rolcontainers.


De ‘circulaire rolcontainer’ bestaat uit gerecycled kunststof. Het kunststofrecyclaat bestaat onder andere uit oude rolcontainers. De containers worden geproduceerd door ESE en Sulo, twee bedrijven die veel kunststof rolcontainers voor de Nederlandse markt maken. Bij de productie van de rolcontainers wordt al deels gebruik gemaakt van gerecycled kunststof, maar voor Renewi was deels niet genoeg.

Blauwe rolcontainers uitdaging


Renewi levert bij beide bedrijven voldoende gerecycled kunststof aan om de blauwe rolcontainers volledig van kunststofrecyclaat te maken. Een uitdaging was om de containers blauw te krijgen; in het verleden konden Sulo en ESE alleen donkere kleuren als grijs en zwart gemaakt worden. Om de blauwe containers te kunnen maken, is hoogwaardig vermalen kunststof nodig.

“Als waste-to-product bedrijf vinden we het belangrijk ook onze eigen activiteiten duurzaam uit te voeren. De circulaire rolcontainer is daar een mooi voorbeeld van. Tegelijkertijd laat het zien dat door een goede samenwerking in de keten, ook daadwerkelijk resultaat behaald wordt. En daar ben ik trots op!”

Pannen en luiers


Renewi zet zich als ‘waste-to-product’-bedrijf in om reststromen zo veel mogelijk een tweede leven te geven. Een dochterbedrijf van de multinational recyclede eerder 31.000 kilo aan pannen tot nieuwe grondstoffen. Samen met hygiënebedrijf Essity zoekt Renewi ook een duurzame oplossing voor de recycling van cellulose uit 400.000 ton luiers.

Om zelf zo duurzaam mogelijk te werken, zamelt het bedrijf samen met Suez in Gouda afval in met één vrachtwagen. Ook worden ruim 400 nieuwe vrachtwagens met zuinige motoren aangeschaft.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Mechelen-Noord en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN