Mobiliteit


Mobiliteit

Enquête vrachtwagens Mechelen-Noord

Omwille van de strategische ligging van industrie Mechelen Noord (tussen Antwerpen – Brussel en vlak bij de E19 en de A12) vormen we de ideale uitvalbasis voor heel wat transportbedrijven. Maar ook buitenlandse truckchauffeurs zien Industrie Mechelen Noord als ideale tussenstopplaats om te overnachten. Hierdoor kampt ons bedrijventerrein met de nodige overlast van vrachtwagens die langs en op het openbaar domein parkeren.

Als vzw Industrie Mechelen Noord willen wij van de industriezone terug een veilige en leefbare zone maken. We hebben hiervoor beroep gedaan op de steun van de Provincie Antwerpen en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen.

Door in te schrijven op hun project “ stimuleren van duurzame acties op bedrijventerreinen “hebben wij de nodige middelen ter beschikking gesteld gekregen om een onderzoek uit te voeren met als doel te komen tot een structurele oplossing voor de huidige vrachtwagenproblematiek.

Via een enquête bij de bedrijven werd de huidige situatie in kaart gebracht.

Problematiek ontsluiting op Mechelen Noord

Het is een publiek geheim dat het ’s ochtends maar ook ’s avonds aanschuiven geblazen is van de rotonde op de Blarenberglaan tot aan het Battelcomplex. Het is meer dan duidelijk dat de 3 toegangswegen qua ontsluiting via de Blarenberglaan, de Generaal De Wittelaan en de Schaliënhoevedreef voor de ondertussen 250 tal aanwezige bedrijven niet meer voldoen.

Een mogelijke oplossing is een rechtstreekse ontsluiting via de R6 richting E19 en N16. In tussentijd heeft de vw ervoor gezorgd dat de afslagstrook op de Antwerpsesteenweg richting R6 verlengd werd en dat men zo minder lang hoeft aan te schuiven. Dit werd door velen als zeer positief onthaalt.

De vzw blijft druk uitoefenen bij de diverse overheden om deze problematiek verder aan te pakken.


Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Mechelen-Noord en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN