BUROFORM WAARSCHUWT COLLEGA-ONDERNEMERS OP MECHELEN-NOORD

MECHELEN – Dinsdagavond gingen dieven er in een paar minuten tijd met zeven dure grafische computers vandoor bij Buroform op Mechelen-Noord. Het bedrijf waarschuwt de collega-ondernemers in het industriegebied om op hun hoede te zijn.

“Het gebeurde dinsdagavond tussen 19 en 20 uur”, zegt Karel Marynen, general manager van Buroform Group. “Er waren nog mensen aan het werk. Ons gebouw heeft grote ramen, en waarschijnlijk hebben de dieven onze medewerkers in de gaten gehouden en hebben ze toegeslagen toen onze mensen even het kantoor verlieten. Ze hebben razendsnel zeven dure grafische computers van zo’n 2.500 euro per stuk losgekoppeld en meegenomen, met de bijhorende kabels. Er is niets beschadigd, er lagen alleen een paar papieren op de grond. De dieven waren duidelijk zeer goed voorbereid.”

De diefstal heeft heel wat gevolgen voor het bedrijf. “Vanmorgen waren acht mensen technisch werkloos omdat de computers ontbraken. We hebben al nieuwe toestellen besteld die snel worden geleverd, maar die moeten dan ook nog eens opnieuw de juiste programma’s krijgen… Met die computers ontvangen we materiaal van de klanten en worden de bestanden naar de drukkerij gestuurd. Waarschijnlijk zal de drukkerij donderdag maar op halve kracht werken…”

Buroform gaat nu extra investeren in beveiliging van het gebouw. “Er komt niemand meer binnen zonder dat hij geregistreerd is. Ook klanten zullen moeten aanbellen. We kunnen niet anders. Deze diefstal is trouwens geen alleenstaand geval. Volgens onze dataleverancier zijn er meerdere inbraken gebeurd bij collega’s en nemen de dieven telkens de grafische computers mee. Wij willen daarom ook alle collega-ondernemers van Mechelen-Noord waarschuwen: wees extra waakzaam, houd deuren gesloten en laat niet zomaar iedereen binnen en buiten lopen. De Mechelse binnenstad is misschien wel veiliger geworden, maar hier in het industriegebied is dat niet het geval.”

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Mechelen-Noord en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN