Eerste fietskluis met herstelling en vervangfiets aan fietssnelweg Antwerpen-Mechelen


Fietsers die gebruikmaken van de fietssnelweg F1 Antwerpen-Mechelen, kunnen voortaan gratis een elektrische vervangfiets ontlenen. De komende weken worden op acht locaties vervangfietsen in een “fietskluis” geplaatst. Die kan je met behulp van je smartphone openen en er je eigen fiets in de plaats zetten. Na herstel kan je je fiets er ook weer ophalen. Nadien krijg je een factuur voor de herstelling.

De eerste fietskluis van het proefproject van de provincie Antwerpen werd maandag geplaatst op het Stationsplein in Kontich. Met je smartphone registreer je eerst je fietspech, waarna je een sms krijgt met een code om de poort van de fietskluis te openen. Na de herstelling door een sociale werkplaats stuurt het fietspunt je een bericht dat je je fiets weer kan ophalen in de fietskluis waar je hem achterliet. Het gaat wel alleen om kleine herstellingen die nodig zijn om reglementair thuis of bij een reguliere hersteller te geraken en niet om bijvoorbeeld een slag in het wiel of een kapotte batterij.
“Niet alleen de vele fietsers op de F1 hebben voordeel bij dit nieuwe initiatief, het geeft ook extra kansen aan doelgroepmedewerkers uit de sociale economie. Die kunnen extra werkervaring opdoen, waardoor hun kansen op de doorstroming naar de reguliere arbeidsmarkt verhogen.” - provinciaal gedeputeerde Peter Bellens (CD&V)
Na Kontich volgen de komende weken ook Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Duffel, Hove en Mortsel. Zo zal er tussen Mortsel en Mechelen om de drie kilometer een fietskluis staan langs het traject van de fietssnelweg.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Mechelen-Noord en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN