IT-bedrijf CANGURU organiseert voetbaltornooi ten voordele van FC Hattrick


IT-bedrijf CANGURU, Straathoekwerk Mechelen en Mechelse Hattrick organiseren op zondag 12 juni de CANGURU Solidarity Cup. De opbrengst van het tornooi op de voetbalvelden van De Nekker is bestemd voor FC Hattrick, het Mechelse thuislozenteam dat uitkomt in de Belgian Homeless Cup.

De samenwerking tussen Mechelse Hattrick en CANGURU komt er op voorzet van Straathoekwerk Mechelen.
Vorig jaar trakteerden we onze medewerkers op een atypisch teambuildingmoment. Via het Mechelse straathoekwerk gingen we klussen bij verschillende sociale organisaties en goede doelen. Enkele medewerkers hielpen bij de verhuis van het volkskeukenproject van Mechelse Hattrick. - Els Urbanczyk, HR Manager bij CANGURU. 

Nieuwe uitrusting

Met de CANGURU Solidarity Cup breit het IT-bedrijf een vervolg aan haar sociaal engagement. “De teambuildingsactiviteit maakte heel wat positieve reacties los, zowel bij onze medewerkers als bij de organisaties waar we een handje toestaken. Op dat gevoel willen we verder gaan, deze keer in de vorm van een voetbaltornooi ten voordele van FC Hattrick.”

Voor het bedrijf gelegen aan de Schaliënhoevedreef blijft het niet alleen bij de organisatie van een tornooi. “Als extraatje voorziet CANGURU een gloednieuwe voetbaluitrusting voor FC Hattrick”, zegt Urbanczyk. “Na zes jaar heeft het team absoluut een make-over verdiend. We nemen ook een jaar de huur op ons van de sportzaal waar de spelers wekelijks trainen.”

Voetbal en de volkskeuken

Voor Mechelse Hattrick en Straathoekwerk Mechelen is het extra-sportieve plaatje tijdens het tornooi even belangrijk als de prestaties op het veld.
“Voor de spelers en supporters van FC Hattrick is het belangrijk dat zij in contact komen met mensen die ze doorgaans niet ontmoeten, dat ze even uit hun netwerk breken en zich op een positieve manier kunnen tonen”, zegt Jonas Maris, community manager van Mechelse Hattrick. "Naast de inzet van CANGURU is er ook de financiële steun van de Nationale Loterij die dit tornooi mogelijk maakt."
Na afloop van het tornooi schuiven de deelnemers hun voeten onder tafel voor een maaltijd, bereid door de vrijwilligers van de volkskeuken van Mechelse Hattrick.
“Na het harde labeur op het veld zal een lekkere maaltijd niet misstaan”, zegt Céline Schauvliege, projectmedewerkster bij Mechelse Hattrick. “We geven de deelnemers de kans om te verbroederen en een spontaan einde te breien aan een sportieve dag. Voetbal en volkskeuken zijn de ideale hefbomen om mensen samen te brengen.”

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Mechelen-Noord en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN